Kätevät ja maksuttomat yrittäjän arkea helpottavat laskurityökalut netissä

Kätevät ja maksuttomat yrittäjän arkea helpottavat laskurityökalut netissä

Yrittäjän arki on usein kiireistä ja muistettavaa on paljon. Ilmaiseksi netissä saatavilla olevat laskurityökalut nopeuttavat monien asioiden hoitamista tuoden arkeen hieman helpotusta. Yrittäjän tärkeimmät laskurit löytyvät lainavertailupalvelu Nordic Bankin nettisivuilta. Laskurityökaluilla voi laskea esimerkiksi prosenttilaskuja, viitenumeroita ja viivästyskorkoja helposti ja nopeasti. Laskurityökalujen avulla hommat hoituvat nopeasti, joten aikaa ja rahaa säästyy.

Viivästyskorkolaskurilla voi tarkistaa myöhästyneen laskun kulut

Velallinen on lain mukaan velvollinen maksamaan viivästyskorkoa, jos lasku maksetaan myöhässä. Monet laskutusjärjestelmät eivät laske viivästyskorkoa automaattisesti, vaan se pitää laskea itse. Nordic Bankin kätevä viivästyskorkolaskuri laskee viivästyskoron määrän hetkessä. Laskuriin täytyy kirjoittaa vain tiedot maksettavasta summasta sekä laskun alkuperäinen eräpäivä ja milloin lasku on maksettu. Lisäksi valitaan vielä oikea viivästyskorko. Sen jälkeen laskuri näyttää viivästyskoron määrän tarkasti ja selkeästi.

Helppokäyttöinen laskuri säästää yrittäjän aikaa. Ei tarvitse muistella laskukaavoja ja kaivella laskinta esiin. Viivästyskorkolaskurilla homma hoituu paljon nopeammin. Viivästyskorkolaskuria, kuten kaikkia muitakin Nordic Bankin laskureita, voi käyttää veloituksetta niin monta kertaa kuin on tarve.

Alv-laskuri laskee palveluista ja tavaroista maksettavan arvonlisäveron

Useimmista palveluista ja tavaroista maksetaan 24 prosenttia arvonlisäveroa. Aivan pienten yritysten ei ole pakko maksaa arvonlisäveroa, mutta jos liikevaihto on yli 15 000 euroa vuodessa, on verot maksettava. Verojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä niiden maksamatta jättämisestä tulee seuraamuksia.

Alv-laskuri on erittäin helppokäyttöinen. Laskuriin pitää syöttää vain verollinen tai veroton hinta sekä valita verokanta. Laskuri laskee hetkessä, mikä on tuotteen verollinen ja veroton hinta. Laskuri näyttää myös arvonlisäveron määrän euroina.

Viitenumerolaskurilla voi helposti tehdä viitenumerot laskuille

Viitenumero toimii laskun tunnistekoodina. Viitenumerot ovat tärkeitä, sillä niiden avulla taloushallintojärjestelmä merkitsee maksun oikealle laskulle automaattisesti. Jos viitenumeroa ei käytä laskua maksaessa, ei järjestelmä välttämättä tunnista laskua maksetuksi. Monella aloittelevalla pienyrittäjällä ei ole erillistä laskutusohjelmaa, mutta laskun voi kirjoittaa vaikka tekstinkäsittelyohjelmalla. Tällaisessa tilanteessa viitenumerolaskuri on todella hyödyllinen.

Nordic Bankin viitenumerolaskuri antaa viitenumeron seuraaville kymmenelle laskulle. Laskuriin tarvitsee kirjoittaa ainoastaan laskunumero, mitään muita tietoja ei tarvita. Tavallisesti viitenumero on 4–20 merkkiä pitkä. Mitä lyhyempi numerosarja on, sitä todennäköisemmin vältetään virheet.

Viitenumerot säästävät yrittäjän aikaa ja vaivaa. Viitenumerot kannattaa ottaa käyttöön heti yritystoiminnan alkuvaiheessa. Näin reskontra pysyy alusta saakka selkeänä ja helppona ja maksuliikenteen seuranta pysyy ajan tasalla.

Yrityslainalaskurilla voi laskea sopivan maksuajan rahoitukselle

Yritykselle voi jossain vaiheessa tulla eteen tilanne, jossa tarvitaan lainarahaa esimerkiksi investointeja tai henkilökunnan palkkaamista varten. Yrityslainaa voi ottaa myös vasta aloittanut yritys. Lainalla voi perustaa uuden yrityksen tai kehittää nuorta yritystä eteenpäin.

Yrityslainalaskuri auttaa arvioimaan, mikä on sopiva laina-aika tarvittavalle lainasummalle. Nämä tiedot syötetään laskuriin, minkä jälkeen laskuri näyttää heti arvioidun kuukausierän. Laskurista näkyy myös muita lainan tietoja, kuten korot sekä luottokustannusten yhteismäärä. Tämä laskuri on erinomainen apu, kun yritys suunnittelee lainarahoituksen ottamista. Laina-aikaa muuttelemalla näkee heti, mikä vaikutus takaisinmaksuajalla on lainan kuukausierään.

Vakuudettomalla yrityslainalla voi toteuttaa monenlaisia projekteja. Vakuudettomien lainojen paras ominaisuus on niiden nopeus. Rahat saa tilille jo yhden työpäivän kuluessa. Investointeja pääsee siis aloittamaan todella pian. Lainanhakuprosessi hoituu alusta loppuun saakka netissä, joten yrittäjän ei tarvitse lähteä pankkikonttoriin neuvottelemaan lainasta. Näin säästyy myös aikaa muihin juttuihin. Nordic Bank auttaa kilpailuttamaan yrityslainat helposti ja nopeasti yhdellä hakemuksella.

Korkoa korolle -laskuri kertoo, miten korkoa korolle -ilmiö vaikuttaa säästöihin

Korkoa korolle tarkoittaa sitä, että kun kertyvät tuotot sijoitetaan, myös kertyneet korot alkavat kerryttää korkoa alkuperäisen pääoman lisäksi. Ilmiön ymmärtäminen auttaa tekemään fiksumpia taloudellisia ratkaisuja.

Nordic Bankin korkoa korolle -laskuri näyttää, mikä on sijoituksen arvo sijoitusajan päätyttyä. Sijoittamisessa ja säästämisessä kärsivällisyys on kaiken a ja o. Korkoa korolle -ilmiöstä saa parhaan hyödyn pitkällä aikavälillä. Pitkäjänteisyys palkitaan. Toki korkoa korolle ilmiöön vaikuttaa paljon myös kuukausittain säästettävän tai sijoitettavan summan koko sekä vuotuinen tuotto-odotus. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että verot syövät tuottoja ja heikentävät korkoa korolle -ilmiön vaikutusta.

Prosenttilaskuri laskee prosenttilaskut hetkessä

Meistä jokainen joutuu varmasti viikoittain laskemaan prosenttilaskuja. On kaupan alennusmyyntejä, lainan korkoja, veroja ja monia muita tärkeitä laskettavia asioita. Prosenttilaskuja voi laskea päässä ja pieni pähkäily tekee varmasti toisinaan hyvää. Kiireisessä arjessa on kuitenkin mukavampi käyttää apuna laskureita, jotka antavat vastauksen hetkessä. Laskuria käyttämällä voi myös olla varma siitä, että laskutoimitus on varmasti laskettu oikein.

Nordic Bankin nettisivuilta löytyy prosenttilaskureita, joilla voi laskea monenlaisia prosenttilaskuja. Laskureilla saa nopeasti selville esimerkiksi, mikä summa saadaan, kun alkuperäistä summaa korotetaan tietyn prosenttimäärän verran ja kuinka monta prosenttia luku on toisesta luvusta. Laskuri helpottaa ja nopeuttaa laskutoimitusten tekemistä, kun ei tarvitse itse aina muistella laskukaavoja.

IBAN-laskuri muuntaa tilinumeron uuteen muotoon

Kansainvälinen IBAN-tilinumero on ollut käytössä jo 15 vuotta. IBAN-numeroa käytetään EU- ja ETA-alueen rajan ylittävissä maksuissa. Monet maat käyttävät sitä myös maan sisäisesti. Suomi lukeutuu näihin maihin, joissa IBAN on käytössä myös Suomen sisäisissä maksuissa.

IBAN-tilinumero on pitkä numerosarja, jossa on kaksi maatunnuksen mukaan tulevaa kirjainta. Suomalainen IBAN-tilinumero on FI-alkuinen. Joissain verkkopankeissa voi vielä maksaa käyttämällä vanhaa tilinnumeroa ja järjestelmä muuttaa sen automaattisesti oikeaan muotoon. Kaikissa paikoissa tällaista mahdollisuutta ei ole, joten uusi tilinumero pitää selvittää muilla tavoilla.

Nordic Bankin IBAN-laskurilla uuden tilinumeron selvittäminen käy kädenkäänteessä. Kirjoita laskuriin tilinumero vanhassa muodossa, niin saat heti tietää sen uuden muodon.  IBAN-numeroa kannattaa käyttää, sillä jos sitä ei käytä, pankki ei välttämättä hyväksy maksua. Nordic Bankin muuntimella vanhan mallisen tilinumeron saa muunnettua hetkessä oikeaan muotoon.

Nordic Bank

Nordic Bank on suomalainen lainavertailu palvelu jonka kautta kilpailutat lainat ilmaiseksi. Yhdellä ilmaisella hakemuksella tavoitat useita eri pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Kilpailuttamalla lainat säästät aikaa ja rahaa.

Leave a Reply