Trustmarylle lähes 2 milj. € rahoitus kansainvälistymiseen – korona vauhditti liiketoimintamallin muutosta

Trustmarylle lähes 2 milj. € rahoitus kansainvälistymiseen – korona vauhditti liiketoimintamallin muutosta

Markkinointiteknologiayritys Trustmary nosti 1,1 milj. € rahoituksen Vendep Capitalilta ja siirtyy vuonna 2019 aloittamassaan Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset Yritykset -ohjelmassa viimeiseen vaiheeseen, jonka enimmillään 750 000 euron laina toimii osana kasvurahoitusta. Rahoituksen turvin yritys vahvistaa teknologiaosaamistaan ja vauhdittaa kansainvälistä kasvuaan erityisesti USA:n markkinoilla.

Perustaessaan Trustmarya vuonna 2016 halusivat Johannes Karjula, Valtteri Ylimäki, Perttu Paukkeri ja Arttu Haho ratkaista myynnin kannalta keskeisimmän haasteen – luottamuspulan. Trustmary on vienyt poikkeuksellisen nopeasti läpi liiketoimintamallin muutoksen, jossa omarahoitteisesti rakennettu videotuotantoyhtiö muuttui markkinointiteknologiayritykseksi.

Markkinaongelma on pysynyt aina samana: kuinka saada yritysten tyytyväisten asiakkaiden aito ääni paremmin kuuluviin myynnin lisäämiseksi. Tällä hetkellä yritys ratkoo ongelmaa kehittämällään ohjelmistotyökalulla, joka kokoaa yhteen yritysten asiakkaiden mielipiteet, kerää julkiset suositukset ja tarjoaa suosituksia oikeassa paikassa potentiaalisille asiakkaille.  Muutamassa vuodessa ohjelmiston on ottanut käyttöön jo sadat yritykset niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Transformaation jatkeeksi yritys saa mukaansa yhden Suomen tunnetuimmista SaaS-pääomasijoittajista, Vendep Capitalin.

“Muutos projektien tuottamisesta ohjelmiston tarjoajaksi oli hyvässä vauhdissa kun korona yllätti meidät ja asiakkaamme. Projektien tuottaminen muodostui mahdottomaksi kaikissa toimintamaissamme ja se pakotti meidät nopeuttamaan muutosta kohti ohjelmistoyhtiötä”, yrityksen toimitusjohtaja Johannes Karjula kertoo.

Vendep Capital kumppaniksi kansainväliseen kasvuun

Useiden kiinnostuneiden sijoittajien joukosta yhtiölle sopivimmaksi koettiin pääomasijoittaja Vendep Capital, jonka uusimman rahaston ensimmäinen sijoituskohde Trustmary on. Sijoituksella Trustmary vahvistaa erityisesti ohjelmistokehitys- ja markkinointitiimejään rekrytoimalla 10-15 uutta osaajaa tulevien kuukausien aikana. Tavoite on käynnistää nopea tuotevetoinen kasvu kansainvälisillä markkinoilla.

“Meillä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua kansainvälisesti ja isosti. Trustmaryn tulokset asiakkaidemme verkossa tapahtuvien konversioiden parantamiseksi ovat vakuuttavia. Kasvava paine luottamuksen rakentamiseen ja kaupantekoon verkossa on kaikilla toimialoilla. Vendepin kaltainen kumppani tälle matkalle lähtiessä motivoi koko tiimiämme entisestään.”, Karjula kuvaa tunnelmia tulevasta yhteistyöstä.

Trustmaryssa Vendepin vakuuttivat alkuvaiheen sijoituksille tyypillisesti makrotrendien kasvattama markkinaongelma, sekä Trustmaryn intohimoinen tiimi ja teknologiaosaaminen.

”Tunnistimme Trustmaryn tiimin vahvuudet jo ensimmäistä kertaa tavatessamme. Sain seurata yhtiötä yli vuoden ja näin sen muuntumisen sijoituskohteeksemme ensimmäisestä palvelumaksun maksaneesta asiakkaasta aina täysimittaiseksi SaaS-yhtiöksi”,  toteaa Vendepin Partneri Jupe Arala, “Lähdemme innolla mukaan tukemaan Trustmaryn loistotiimiä ja vauhdittamaan yhtiön kansainvälistä laajentumista.”

“Digitaalinen luottamus on kriisissä”

Koronapandemia on viimeistellyt kaupankäynnin siirtymisen verkkoon. Nykyisin jokaisen yrityksen toimialaan katsomatta on kyettävä tekemään kauppaa internetissä, mikä tarkoittaa, että yritysten digitaalisen luottamuksen merkitys kasvaa tällä hetkellä kovempaa kuin koskaan aiemmin.

“Digitaalinen luottamus on kriisissä. Kun mietitään verkossa tapahtuvaa konversiota tai kaupankäyntiä, luottamus on avainasemassa. Kaikki tutkimukset näyttävät, että ihmiset luottavat vertaisiinsa. Trustmarylla ratkaistaan juurikin tätä ja tehdään tuloksia mitattavasti asiakkaan verkkosivuilla.”, Trustmaryn hallituksen puheenjohtaja ja myyntiteknologiayhtiö Vainun perustaja Mikko Honkanen kertoo.

Tulevaisuudessa Trustmaryn ratkaisu keskittyy yhä enemmän varmistamaan, että potentiaalinen asiakas saa eteensä juuri oikeat suositukset ja että asiakasta ohjataan myös kohti ostopäätöstä. Loppuvuoden aikana Trustmary tulee julkistamaan runsaasti tuotteen kansainvälistä kilpailukykyä vahvistavia ominaisuuksia, rekrytoimaan lisää osaamista ja nopeuttamaan asiakkaiden mahdollisuuksia saada entistä parempia tuloksia tuotteen avulla. Vendepin partneri Jupe Arala on jo aloittanut yhtiön hallituksessa.

Faktaboksi

  • Perustettu Jyväskylässä vuonna 2016. Omistajina tuoreen pääomasijoittajan lisäksi yrityksen perustajat ja avainhenkilöitä
  • Liikevaihto vuonna 2020 1,6 miljoonaa euroa
  • Tytäryhtiöt Ruotsissa ja USA:ssa
  • Yli 30 työntekijää, rekrytoi parhaillaan etenkin ohjelmistokehittäjiä ja markkinoinnin osaajia

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Matkailu avartaa

Koska viimeksi olit reissussa? Ja oliko matkasi suomalaisille tutulle Rodoksen saarelle, vai matkasitko pidemmälle, vai löysitkö jotain uutta koettavaa tästä Euroopasta? Toisaalta myös kotimaassa tapahtuu koko ajan ja esimerkiksi viihteelle.fi ja citylehti.fi kertovat näistä tasaisin väliajoin, molemmat hieman omalla tavallaan. Toisaalta taasen suomalaisten makuun on ollut jo vuosikymmeniä erilaiset Itämeren risteilyt niin Ruotsiin, Viroon kuin Saksaan – oletko sinä jo ehtinyt testata nämä pääreitit?

Entä sitten matkailu jouluna, vai onko joulu merkitty aina ja ainoastaan kotona ja sukulaisilla olemiselle? Suosittelemme viettämään edes yhden joulun matkoilla ulkomailla, jotta pääsette kokemaan millaista se joulu voi olla muualla.

Ja jos ajattelee harrastaminen kannalta, niin voihan siitä matkailusta löytää omien harrastusten kautta, vaikka minkälaisia uusia puolia, ei aina tarvitse tyytyä niihin perinteisiin matkakohteisiin. Tietenkin matkailussa on viime aikoina noussut paljon esille myös ilmastokysymykset, joita kannattaa välillä muistaa miettiä. Se ei tarkoita, että et enää saisi matkustaa, mutta voisit ottaa ilmaston paremmin huomioon oman arkesi päätöksissä ja tekemisissä.

Leave a Reply